In aflevering 1 van deze vierde serie van de BusinessWise Roundtable bleek al: generatiemanagement is een uitdaging. Bijvoorbeeld als je kijkt naar talentontwikkeling en het feit dat een ouderwets carrièrepad min of meer is verdwenen. Aflevering 2 gaat onder meer in op de vraag: hoe verbind je een jonge, ambitieuze instromer van midden 20 aan een niet minder ambitieuze collega van 50-plus?
Thomas Hendriks van BusinessWise ontvangt Nienke Duisterhout, strategisch programmamanager HR bij PostNL, Aurélie Dekempeneer, recruitment manager bij DPG Media in België en Nederland en Melanie Koelemaij, HR directeur bij Randstad Nederland. Aanleiding voor het gesprek is het REBR-onderzoek (Randstad Employer Brand Research) naar de aantrekkelijkheid van bedrijven, dat Randstad in januari 2024 uitvoerde in 32 landen.
Nienke Duisterhout vertelt dat ze bij PostNL inmiddels te maken heeft met 5 verschillende generaties. Ze benoemt de rol van HR bij openheid en de ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. ,,Het draait vooral om de vraag: hoe laat je ze goed met elkaar samenwerken en zorg je dat je waakzaam bent op vooroordelen?" Voor PostNL is de grote vraag hoe je de kracht van de generaties optimaal benut.
Aurélie Dekempeneer vertelt dat ze ziet hoe leidinggevenden een Gen Z'er in hun team krijgen en vaak niet meteen doorhebben wat hen drijft, wat zij belangrijk vinden. ,,De kracht zit 'm in het heel goed begrijpen wat de ene en de andere generatie wil en verwacht en daarover met elkaar in gesprek gaan."
Melanie Koelemaij deelt een ervaring waarbij net op tijd de mening van jongere generaties werd gevraagd toen er door de directie werd nagedacht over een kerstcadeau voor de mensen van Randstad. De grote designer-vaas die men in gedachten had, werd uiteindelijk vervangen door een setje koffiekopjes, alleen al omdat jongeren in hun woning niet echt plek hadden voor een vaas van 40 centimeter. Koelemaij: ,,Je merkt op zo'n moment hoe groot het verschil is wanneer je dit soort zaken alleen met een groep vijftigers bedenkt.''