1. Culturele bagage
Waarom is het zo verleidelijk om op de Zuidas te werken? En hoe kun je ontsnappen aan die Bermudadriehoek? Esma Linnemann bespreekt het in de podcast 'Culturele bagage' met politicoloog Simon van Teutem, die het boek 'De Bermudadriehoek van Talent' schreef, en econoom Sophie van Gool, die haar baan op de Zuidas opzegde om de loonkloof te dichten. Van Gool is bekend als de Salaristijger en schreef het boek 'Waarom vrouwen minder verdienen'. Daarnaast is economieverslaggever Marieke de Ruiter van de Volkskrant te gast.
2. Wil Gen Z nog wel een werkweek van 40 uur?
Gen Z'ers hebben de reputatie lui te zijn en vooral bezig te zijn met het vinden van een goede werk-privébalans. Daarom bespreekt Gen Z-presentator Mirthe Westrik in deze aflevering van de podcastserie 'Hoe overleef ik werken met Gen Z' het thema fulltime en parttime werken. Willen jongeren nog wel een werkweek van 40 uur? En wat doe je op de vrije dagen?
Te gast bij Mirthe Westrik zijn tafelheer Tahrim Ramdjan, verslaggever en chef Opinie bij Het Parool, en Madelief Wapenaar, tot voor kort onderwijskundig adviseur bij de Universiteit van Amsterdam. Wapenaar is inmiddels op zoek naar een nieuwe baan, en wil zeker niet fulltime werken.
3. Hebben Gen Z'ers eigenlijk ambitie?
Hoe zit dat eigenlijk met Gen Z? Hebben die nieuwe collega's wel ambitie? Zo ja, op welke manier en in welke sector? In deze aflevering van de podcastserie 'Werken met Gen Z' bespreekt expert Jos Ahlers het belang van ambitie. Te gast zijn Lonneke Nouwens, directeur van bureau Frisse Blikken, en Gen Z'er Raffi Lion, salesmedewerker bij Startup Formats.
Ontvang elke week het beste van BusinessWise in je mailbox, ook over de arbeidsmarkt, ook over Gen Z. Schrijf je hier nu gratis in: